Stanišljević osumnjičen za terorizam

Objavljeno: 13. 1. 2012 u 22:29h

Božidaru Stanišljeviću, koji je priznao da je u banjalučku dvoranu unio oružje pronađeno na dan proslave dvadesetogodišnjice RS-a, produžen pritvor dok se istraga nastavlja, potvrdila policija.

Božidar Stanišljević predat je Tužilaštvu BiH koje je predložilo produžetak pritvora na 30 dana.

Pronalazak naoružanja u sportskoj dvorani Borik u Banjaluci na dan proslave dvadesetogodišnjice Republike Srpske istražitelji tretiraju kao pokušaj terorističkog akta, kazali su direktori policija RS-a i Srbije Gojko Vasić i Milorad Veljović.

Utvrđivanje motiva

Stanišljević, međutim, navodno pokušava negirati bilo kakvu povezanost oružja i skupa koji je u ponedjeljak održan u sportskoj hali, a kome su prisustvovali visoki zvaničnici Srbije, RS-a i Srpske pravoslavne crkve, rekao je Veljović za Tanjug.

Policija RS-a je prilikom sigurnosnog pregleda dvorane uoči svečane akademije pronašla u novinarskoj loži torbu u kojoj se nalaze automatska puška sa prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva, dvije ručne kumulativne bombe, dvije bombe M75 i M52, poluautomatska puška i 330 komada municije, te štapini sa upaljačem.

Veljović je na konferenciji za novinare u Banjaluci napomenuo da se nijedno teže krivično djelo u regionu ne može izvršiti bez saradnje kriminalnog miljea, te poručio da su policije u regionu dužne jedne drugima pružiti pomoć u ovakvim slučajevima.

On je kazao da je za sada najvažnije utvrditi motive skrivanja naoružanja.

Ispitano 100 ljudi

Vasić je kazao kako je Policija RS-a ostvarila saradnju sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH i Obavještajno-bezbjednosnom agencijom, kao i sa predstavnicima MUP-a Srbije, dodavši da je trenutno najvažnije uraditi DNK analize, kao i da će se složenija vještačenja raditi u Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru MUP-a Srbije.

Istakavši da naoružanje nije dugo skrivano u dvorani Borik, te da se svaki detalj i informacija u ovom slučaju moraju dobro provjeriti, Vasić je podsjetio da je do sada ispitano više od 100 ljudi, a da Stanišljević ranije nije evidentiran kao izvršilac krivičnih djela.

Direktor sportske dvorane Borik Manojla Zrnić ranije je rekao Srni da je Stanišljević u radnom odnosu u ovoj ustanovi više od 20 godina i da je deset dana prije pronalaska oružja bio na odsustvu zbog bolovanja.

Izvor: Srna, Tanjug, Al Jazeera

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/stanisljevic-osumnjicen-za-terorizam/||claudebot