Obnažene manekenke u muzeju

Objavljeno: 12. 1. 2012 u 17:08h

Pariski muzej “D`Orsej” zaprijetio je pokretanjem pravnog postupka protiv francuske kompanije za proizvodnju donjeg rublja “Etam”, koja je za potrebe reklame poslala tri ženska modela da se tokom izložbe skinu u donji veš, piše britanski dnevnik “Dejli telegraf”.

Na video-snimku, koji je objavljen i na internetu, vide se modeli kako ulaze u galeriju u kaputima i cipelama sa visokom potpeticom, potom se skidaju i ostaju samo u donjem vešu.

List navodi da su djevojke nervozno prošetale po galeriji, nakon čega su pobjegle iz muzeja.

Muzej nije bio obaviješten o njihovom javnom nastupu, dok je snimanje unutar muzeja strogo zabranjeno bez dozvole.

U saopštenju muzej ističe da snimanje predstavlja “ozbiljno narušavanje prava `D`Orseja` i drugih”.

Direktor muzeja Gaj Kogeval zaprijetio je preduzimanjem pravnog postupka ukoliko “Etam” ne ukloni sporni video-snimak sa svoje internet stranice.

Muzej “D`Orsej” jedan je od najpoznatijih muzeja u Francuskoj i u njemu se čuvaju najčuvenija djela impresionizma, poput radova Kloda Monea i Eduara Manea.

Izvor: Srna

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/obnazene-manekenke-u-muzeju/||claudebot