Djeca otputovala na Jahorinu

Objavljeno: 12. 1. 2012 u 10:48h

Djeca bez roditeljskog staranja, smještena u Domu “Rada Vranješević” u Banjaluci, krenula su danas na sedmodnevno zimovanje na Jahorinu, koje im je obezbijedio predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić.

Direktor Doma “Rada Vranješević” Svjetlana Blagojević rekla je da će 55 djece sa vaspitačima i medicinskim osobljem, koji će brinuti o djeci, biti smješteno u Hotelu “Rajska dolina”.

“Ovo je prvi put da sva djeca iz Doma idu zajedno na zimovanje i da to finansira Vlada Srpske. Do sada su uglavnom pojedinačno ili u manjim grupama išli na ljetovanje i to pod pokroviteljstvom stranih donatora”, rekla je Blagojevićeva i dodala da je zimovanje za djecu velika stvar.

Blagojevićeva je navela da je sredstva, namijenjena za reprezentaciju Džombić, preusmjerio za zimovanje koje podrazumijeva sedam punih pansiona za 70 osoba.

Prema njenim riječima, djeca će tokom zimovanja imati svu opremu i instruktora skijanja, kao i drugi zabavni program.

“Zahvalni smo premijeru Džombiću na ovakom gestu i ovo treba da bude primjer i ostalima. Kada bi se svi nečega malo odrekli puno bi značilo ovoj djeci. Većina ih ide prvi put na zimovanje, a posebno je značajno za djecu koju imaju bronhitis, tako da će odlazak na Jahorinu biti značajan i za njihovo zdravlje”, kaže Blagojevićeva.

Dvanaestogodišnji Stefan Bajcer, koji je u Dom “Rada Vranješević” došao prije desetak dana, rekao je da se raduje što putuje na Jahorinu jer je to prvi put da negdje putuje.

Skijanju i sankanju raduje se i desetogodišnja Maja Marjanović, koja se je zahvalila premijeru Džombiću i Vladi RS što su omogućili da dio raspusta provedu na planini.

Povratak djece planiran je u četvrtak, 19. januara.

U Domu “Rada Vranješević”, podsjeća Svjetlana Blagojević, boravi 92 djece, od kojih je jedan broj za praznike otišao kod srodnika i da u Domu ostaju samo bebe o kojima će brinuti osoblje.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/djeca-otputovala-na-jahorinu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])