Rekordna prodaja “Rols-Rojsa” u 2011. godini

Objavljeno: 9. 1. 2012 u 14:56h

Britanski “Rols-Rojs” (Rolls-Royce), jedan od najvećih proizvođača luksuznih automobila na svijetu, zabilježio je 2011. godine rekordnu prodaju i povećanje od 50 odsto prodaje u Kini, ali i veoma dobre rezultate u zapadnim državama pogođenim krizom.

Kompanija, koju je 1998. godine kupio njemački proizvođač automobila “BMV”, prodala je prošle godine 3.538 automobila što je za 31 odsto više u odnosu na 2010. godinu.

Najveću prodaju kompanija je zabilježila 1978. godine, kada je isporučeno 3,36 hiljada vozila.

“Prošla godina /2011/ za nas je bila odlična godina”, naveo je u saopštenju generalni direktor kompanije Torsten Miler-Otvos, pozdravivši veliki uspjeh.

Prodaja je za 47 odsto porasla na azijskom tržištu, ali je zabilježen i porast od 30 odsto prodaje u Ujedinjenom Kraljevstu uprokos krizi i mjerama štednje koje provodi vlada Dejvida Kamerona.

U Sjevenoj Americi ova kompanija ostvarila je za 17 odsto veću prodaju ovih luksuznih automobila.

Kompanija navodi da je zabilježena najveća prodaja novog modela “gost”, automobila nalik poznatom “fantomu”.

Cijena ovog automobila je oko 170.000 funti /oko 205.000 evra/ dok je za “fantom” potrebno izdvojiti 235.000 funti /285.000 evra/.

Više od tri četvrtine automobila marke “rols-rojs” proizvodi se u fabrici u Gudvudu na jugoistoku Engleske.

Izvor: Srna

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/rekordna-prodaja-rols-rojsa-u-2011-godini/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])