Podignuta zastava Olimpijskih igara

Objavljeno: 9. 1. 2012 u 18:03h

Britanska Ambasada u BiH danas je ispred svojih prostorija u Sarajevu podigla zastavu predstojećih Olimpijskih igara u Londonu, obilježavajući tako 200 dana do početka Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Velikoj Britaniji.

“Vijorenje ove zastave ima posebno značenje ovdje, u olimpijskom gradu Sarajevu, podsjećajući na duh Zimskih olimpijskih igara 1984. godine. Mnogi građani Velike Britanije dobro se sjećaju Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine i to ne samo zbog uspjeha klizača Žan Torvil i Kristofera Dina”, saopšteno je iz Ambasade Velike Britanije.

Iz Ambasade podsjećaju i na novogodišnju poruku britanskog ministra inostranih poslova Vilijama Hejga koji je tom prilikom istakao da je posebna čast biti domaćin olimpijskih i paraolimpijskih igara, navodeći da će ta zemlja s ponosom poželjeti dobrodošlicu u London gostima iz cijelog svijeta.

“Ovo nije samo slavlje Londona i u Londonu, u danima i sedmicama prije igara, građani širom Britanije će novim prijateljima iz cijelog svijeta poželjeti dobrodošlicu u srce njihovih zajednica dok će se sportisti svijeta smještati u svoje kampove za trening postavljene širom zemlje. Najznačajnije je dugoročno nasljeđe igara – kontakti i prijateljstva između naših gradova i nacija koje dočekujemo”, naglasio je Hejg.

Zastava Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine podizaće se ispred Ambasade na određene datume tokom ove godine, dodaje se u saopštenju.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/podignuta-zastava-olimpijskih-igara/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])