Referendum o kosovskim institucijama

Objavljeno: 4. 1. 2012 u 12:08h

Odbornici Skupštine opštine Leposavić donijeli su danas odluku da 14. i 15. februara bude održan referendum na kome će se stanovnici sjevera Kosova izjasniti o tome da li prihvataju kosovske institucije.

Leposavić

Leposavić

Vanrednoj sjednici Skupštine opštine Leposavić prisustvovalo je 16 od ukupno 31 odbornika, a zasijedanje su bojkotovali odbornici iz Demokratske stranke i jedan odbornik član PUPS-a. Sjednici nije prisustvovao ni predsjednik opštine Leposavić Branko Ninić, koji je ranije izjavio da ne vidi smisao referenduma, pošto kosovske institucije nije priznala ni Vlada Srbije i da je zbog toga besmisleno raspisivanje referendum na opštinskom nivou.

Predsjednik odborničke grupe Demokratske stranke Srbije Goran Lazović rekao je da je odluka donijeta jednoglasno, a da su odbornici iz DS-a i PUPS-a pod pritiskom odbili da učestvuju u radu skupštine.
“Pouzdano znamo da su predstavnici Ministarstva za Kosovo i Metohiju i rukovodstvo pokrajinskog odbora DS-a u proteklih nekoliko dana pretili odbornicima, tražeći od njih da ne prisustvuju sednici i ne podrže odluku o raspisivanju referenduma”, rekao je Lazović.

On je ocijenio da je današnjom odlukom SO Leposavić očuvano jedinstvo Srba na sjeveru Kosova i da će građani Leposavića, zajedno sa građanima ostale tri opštine, Zubinog Potoka, Zvečana i Kosovske Mitrovice 14. i 15. februara na referendumu kazati “ne” kosovskim institucijama.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/referendum-o-kosovskim-institucijama/||claudebot