Inflacija u novembru 2011. – 0,3 odsto

Objavljeno: 2. 1. 2012 u 19:54h

Mjesečna inflacija u Republici Srpskoj u novembru prošle godine iznosila je 0,3 odsto, podaci su Zavoda za statistiku Republike Srpske.

Povećanje cijena povrća za 12,3 odsto

Najveći uticaj na rast cijena u grupi Hrana imalo je povećanje cijena povrća za 12,3 odsto, zatim kuhinjske soli za 1,7 odsto, praška za pecivo, kvasca, šlaga i pudinga za 1,2 odsto i homogenizovane dječije hrane za 1,1 odsto.

Došlo je i do povećanja cijena mesa za 0,2 odsto usljed poskupljenja teletine i svinjetine, kao i do povećanja cijena svježeg mlijeka za 0,9 odsto, te jogurta i kiselog mlijeka za 0,5 odsto.

U novembru je zabilježen rast cijena i u grupi Odjeća i obuća i Namještaj i pokućstvo za 0,1 odsto.

Smanjenje cijena u novembru zabilježeno je u odjeljcima Alkoholna pića i duvan, Zdravstvo, Rekreacija i Kultura i Ostala dobra i usluge.

U odjeljcima Stanovanje, Komunikacije, Obrazovanje i Restorani i hoteli cijene su u prosjeku ostale iste.

Izvor: Srna

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/inflacija-u-novembru-2011-03-odsto/||claudebot