Smijenjen Mirko Stanetić, imenovan Brano Topić

Objavljeno: 30. 12. 2011 u 18:30h

Vlada Republike Srpske donijela je rješenje o razrješenju generalnog direktora Kliničkog centra Banjaluka Mirka Stanetića, a na funkciju vršioca dužnosti imenovala je profesora doktora Branu Topića.

Klinički centar Banjaluka

U saopštenju Biroa za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske navodi se da je Vlada smijenila Stanetića na inicijativu Upravnog odbora ove institucije, a na prijedlog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

“Upravni odbor u obrazloženju inicijative navodi da Klinički centar Banjaluka ima negativan trend poslovnih rezultata u ovoj i prethodnim godinama, te odsustvo adekvatnih mjera za prevazilaženje takvog stanja”, ističe se u saopštenju.

Upravni odbor navodi da nije ostvarena dobra saradnja sa generalnim direktorom u vezi sa iznalaženjem najboljih poslovnih rješenja, te da je značajan broj poznatih stručnjaka doktora medicine napustio Klinički centar zbog ovakve poslovne politike, samovolje, arogancije i poniženja, a loša radna atmosfera odražava se i na funkcionisanje ustanove u kvalitetu pružanja usluga.

U obrazloženju inicijative Upravnog odbora ističe se da nije donesen novi pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta tako da se ne zna potreban broj zaposlenih, a ne postoji ni realan plan sanacije finansijskih problema i upravljanje troškovima, što ne garantuje održivost ustanove.

“U Upravnom odboru smatraju da je zbog toga došlo do zastoja u pripremnim aktivnostima oko rekonstrukcije Kliničkog centra, a određeni negativni natpisi u sredstvima javnog informisanja, negativno utiču na afirmaciju i promociju Kliničkog centra Banjaluka”, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Srna

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/smijenjen-mirko-stanetic-imenovan-brano-topic/||claudebot