Jedna od najvećih svjetskih žurki

Objavljeno: 30. 12. 2011 u 20:30h

Berlin je ove godine pozvao posjetioce da Novu godinu dočekaju na jednoj od najvećih svjetskih žurki na otvorenom, uz bogat program koji će trajati do ranih jutarnjih časova i veličanstven vatromet.

Brandenburška kapija, Berlin

Pretpostavlja se da će žurka na dva kilometra dugom prostoru koji počinje na platou pred Brandenburškom kapijom, prije svega, privući mlade iz cijelog svijeta.

Poznate svjetske muzičke zvijezde nastupiće na velikom broju bina na otvorenom, sa spektakularnim osvjetljenjem i svjetlosnim efektima. Poslije ponoći cijeli prostor postaje diskoteka na otvorenom, javlja Radio “Dojče vele”.

Posljednjem novogodišnjem slavlju u Berlinu prisustvovalo je oko milion ljudi, a činjenica da se broj gostiju svake godine povećava potvrđuje da je riječ o velikom spektaklu prilagođenom različitim ukusima.

Za ljubitelje klasike priređuju se koncerti klasične muzike, a pripremljen je bogat program i za one koji vole da Novu godinu dočekaju u kabareima, operama, pozorištima. “Za svakoga po nešto” – moto je zbog kojeg turisti hrle u njemački glavni grad.

U Berlinu ima 950 mostova i mnogi od njih svake godine privlače brojne goste zbog odličnog pogleda na grad pod vatrometom. Upravo zbog ponoćnog vatrometa u Berlinu se veliki broj žurki organizuje na visokim zgradama sa kojih se pruža veličanstven pogled.

Nijemci svake godine troše milionske sume u tu svrhu. Osim gradskih vatrometa, skoro svaka kuća u najluđoj noći ispaljuje svoje rakete koje se mogu kupiti u svakoj prodavnici, ali samo tri dana prije Nove godine.

Izvor: Srna

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/jedna-od-najvecih-svjetskih-zurki/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])