Izgrađen savremeni objekat dvostruke namjene

Objavljeno: 30. 12. 2011 u 19:30h

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović danas je posjetio regionalnu deponiju u naselju Ramić, gdje je nedavno izgrađen novi objekat za smještaj radnika i mehanizacije vrijedan 341.000 KM, i tom prilikom istakao da je sadašnje stanje na deponiji neuporedivo bolje u odnosu na raniji period.

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović

On je naglasio da je riječ o savremenom objektu, koji će imati dvostruku funkciju – služiće za održavanje radnih mašina, ali i radnicima koji će u objektu moći zadovoljiti higijenske potrebe u skladu sa specifičnim uslovima rada na deponiji.

“Vrijednost ove investicije je oko 341.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz kredita Svjetske banke. Osim ove investicije, u toku 2011. godine izgrađena je trafostanica vrijednosti 130.000 KM i buster pumpa sa hidratantskom mrežom, vrijednosti 140.000 KM, čime je obezbijeđeno adekvatno snabdijevanje deponije strujom i vodom”, naveo je gradonačelnik Banjaluke.

Momčilo Rokvić, direktor Javnog preduzeća “Depot”, koje upravlja regionalnom deponijom, rekao je da je u toku revizija glavnog projekta za novu sanitarnu ćeliju i kanala za odvođenje otpadnih voda.

On je naveo da je planom predviđeno da u januaru 2012. godine počnu aktivnosti na pripremi tenderske dokumentacije, a procijenjena vrijednost ovog posla iznosi oko 2.600.000 KM.

Rokvić je dodao da može biti zadovoljan poslovanjem “Depota” u ovoj godini, ali da postoje i određeni problemi, navodeći nestabilan kurs evra i dugove komunalnih preduzeća iz pojedinih opština.

Zanimljivo je da će se za zagrijavanje vode u objektu koristiti solarna energija, što će donijeti uštedi električne energije.

Izvor: Srna

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/izgraden-savremeni-objekat-dvostruke-namjene/||claudebot