Usvojen budžet za 2012. godinu

Objavljeno: 28. 12. 2011 u 18:15h

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas budžet za 2012. godinu u iznosu od 1,825 milijardi KM, koliko je bilo predviđeno i nacrtom, od čega se 1,439 milijardi KM odnosi na domaću, a 385,9 miliona KM na ostalu budžetsku potrošnju.

Ukupan budžetski okvir za 2012. čine budžetski prihodi od 1,595 milijardi KM, primici od izdavanja hartija od vrijednosti od 100 miliona KM, primici od refundacije otplaćenih zajmova od krajnjih korisnika od 69,2 miliona KM i primici od dugoročnih zajmova od 60 miliona KM.

Poreski prihodi u 2012. godini planirani su u iznosu od 1,451 milijardi KM, što predstavlja povećanje od 82,6 miliona KM, odnosno šest odsto u odnosu na ovogodišnji rebalans.

Budžetom Republike Srpske za 2012. godinu predviđene su i tekuće doznake za realizaciju akcionog plana za zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih boraca i djece poginulih boraca, za šta su obezbijeđena dva miliona KM, dodatna izdvajanja za borački dodatak, te doznake za zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih boraca i djece poginulih boraca.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o izvršenju budžeta za 2012. godinu, kojim je propisan način izvršenja budžeta od 1,825 milijardi KM.

Izvor: Srna

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/usvojen-budzet-za-2012-godinu/||claudebot