O Prijedlogu zakona o PIO

Objavljeno: 21. 12. 2011 u 13:37h

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je jutros razmatranjem Prijedloga zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Narodna skupština RS

Na sjednici će biti razmatran Prijedlog zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata RS i Prijedlog ekonomske politike RS za 2012. godinu.

Poslanici će razmatrati Prijedlog budžeta za narednu godinu u iznosu od 1.825 milijardi KM, Prijedlog zakona o izvršenju budžeta za 2012. i, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o doprinosima.

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić izjavio je sinoć Srni da je postignut dogovor o svim ključnim pitanjima u vezi sa novim zakonom o PIO.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić izjavio je sinoć da u Prijedlogu zakona o PIO ostaju uslovi penzionisanja od 40 godina staža osiguranja i 60 godina života za muškarce i 35 godina staža i 58 godina života za žene, te da će penalizacija biti povučena.

Predsjednica Saveza sindikata RS Ranka Mišić rekla je da se u Prijedlogu zakona o PIO, kako sada stvari stoje, briše odredba o 45 godina radnog staža i umanjenja penzija penalizacijom.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/o-prijedlogu-zakona-o-pio/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])