U sukobima u Kazahstanu poginulo 15 ljudi

Objavljeno: 19. 12. 2011 u 09:08h

U trodnevnim sukobima demonstranata i policije u oblasti Mangistau na zapadu Kazahstana život je izgubilo 15 ljudi, prenosi Blic.

Sukobi  su prije dva dana izbili u Žanaozenu između policije i radnika koji protestuju, tražeći veće plate, kao i bivših radnika jednog naftnog postrojenja. Ovi sukobi spadaju u najžešće nemire koji su se dogodili u ovoj naftom bogatoj bivšoj sovjetskoj republici, od kako je stekla nezavisnost 1991. godine.

Zbog nemira predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev, proglasio je juče 20-dnevno vanredno stanje, ali su se sukobi demonstranata i policije i nakon toga nastavili.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/u-sukobima-u-kazahstanu-poginulo-15-ljudi/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])