Trovanje alkoholom

Objavljeno: 15. 12. 2011 u 16:40h

Najmanje 143 lica su umrla od trovanja alkoholnim pićem kućne proizvodnje, dok je više od 100 prebačeno u bolnicu iz sela u neposrednoj blizini grada Kalkute na istoku Indije, izjavio je danas direktor zdravstvene službe zapadni Bengal Šijamapada Basak.

Otrovani alkoholom u bolnici

Otrovani alkoholom u bolnici

Lokalni zvaničnik Narajana Svarup Nigam rekao je da je od utorka, kada je javljeno da je preminulo 102 lica, do danas broj umrlih porastao, kao i da je više od 100 lica hospitalizovana, od kojih je više desetina teško oboljelo.

Među hospitalizovanim je i 12-godišnji dječak koji je popio alkohol misleći da je voda, navode bolnički izvori.
Nigam je precizirao da su žrtve, uglavnom veoma siromašni seljaci i radnici koji ne mogu da kupe markirana pića, konzumirale piće prepuno otrovnog metanola.

Nesreća se dogodila u Sangrampuru, oko 20 kilometara južno od Kalkute.

Šef vlade Mamata Banerdži rekao je da je pokrenuta istraga i da će porodicama žrtava biti isplaćeno 200.000 rupija (2.800 evra)

Jedan od seljaka rekao je da pola litre ovog pića košta šest rupija ili osam evrocenti.

 Jeftino flaširano piće, koje se često prodaje u siromašnim naseljima u Indiji, godišnje odnese nekoliko desetina ljudskih života. Tokom 2009. godine najmanje 112 ljudi umrlo je od zatrovanog pića na zapadu.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/trovanje-alkoholom/||claudebot