Nove ambulante porodične medicine

Objavljeno: 15. 12. 2011 u 12:19h

U banjalučkoj mjesnoj zajednici Motike u januaru će biti otvorena ambulanta porodične medicine, u objektu koji je Skupština Grada kupila za potrebe ambulante i mjesne zajednice.

  

U toku 2012. biće uspostavljene ambulante porodične medicine i u mjesnim zajednicama Paprikovac, Ada i Česma, za čije je opremanje i iznajmljivanje prostora predviđeno izdvajanje 208.000 KM, navodi se u planu Odjeljenja za društvene djelatnosti Administrativne službe grada.

 U MZ Saračica biće otvorene dvije ambulante, te jedne ambulante u MZ Drakulić u 2013. godini, a za ovu namjenu planirano je izdvajanje 730.000 KM.

 U 2014. godini planirana je izgradnja i opremanje ambulanti porodične medicine u mjesnim zajednicama Priječani, Bistrica i Donja Kola, za šta će bit utrošeno 810.000 KM.

 U posljednje četiri godine na području Banjaluke sanirano je postojećih ili izgrađeno novih 76 ambulanti porodične medicine, za šta su sredstva obezbijedili Grad i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u okviru projekta “Jačanje zdravstvenog sektora”.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nove-ambulante-porodicne-medicine/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])