Rast cijena akcija

Objavljeno: 7. 12. 2011 u 18:21h

Cijene akcija na Vol Stritu juče su zabilježile lagani rast, u iščekivanju ulagača da će krajem nedjelje evropski lideri napokon preduzeti odlučnije mjere za suzbijanje dužničke krize.

Njujorška berza

Dau Džons indeks ojačao je 52 boda, ili 0,43 odsto, na 12.150 bodova, a Standard i Purs 500 za 0,11 odsto, na 1.258 bodova. Nasdak je oslabio za 0,23 odsto, na 2.649 bodova.

 Na početku jučerašnjeg trgovanja berzanski indeksi blago su oscilirali jer su ulagači bili pod utiskom upozorenja agencije SiP da bi mogla smanjiti kreditne rejtinge 15 od 17 članica evrozone, ako evropski lideri na samitu krajem nedjelje ne dogovore uvjerljiv plan za suzbijanje dužničke krize.

I dok se čekaju odluke evropskih čelnika o rješavanju dužničke krize, na tržištu vlada oprez, na što ukazuje mršav obim trgovanja.

Na većini evropskih berzi cijene akcija juče su pale. Frankfurtski DAX indeks oslabio je 1,27 odsto, na 6.028 bodova, a pariški CAC 0,68 odsto, na 3.179 bodova. Londonski FTSE ojačao je 0,01 odsto, na 5.568 bodova.

Izvor: Srna

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/rast-cijena-akcija/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])