Manchester United poražen od drugoligaša

Objavljeno: 1. 12. 2011 u 12:19h

 

Manchester United je u četvrtini finala Carling cupa poražen od Crystal Palacea rezultatom 1:2.

Alex Ferguson je na teren izveo igrače koji ne dobijaju baš često priliku igrati u početnih jedanaest, a gosti iz druge lige su to sjajno iskoristili, savladavši “crvene đavole” na Old Trafordu čime su domaćim navijačima priredili neugodno iznenađenje.

Slavlje igrača Crystal Palacea

U 66. minuti meča rezervista Darron Ambrose doveo goste u vodstvo postigavši prelijep pogodak. Svega nekoliko minuta kasnije Macheda pada u kazenenom prostoru, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Upravo je Federico Macheda izveo jedanaesterac i izjednačio rezultat.

Očekivano, igrači Manchestera su krenuli mnogo ofanzivnije u nastavku i napravili nekoliko dobrih prilika, ali u 98. minuti meča hladan tuš za navijače na “teatru snova”. Nakon prekršaja Parka, skraćeni korner, nakon kojeg je lopta ubačena u kazeneni proctor, a Glenn Murray sjajno reaguje za novo vodstvo svog tima i kako se ispostavilo za konačni rezultat 1:2.

Crystal Palace će polufinale igrati protiv Cardiffa, dok će drugi meč polufinala odigrati Manchester City i Liverpool.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/manchester-united-porazen-od-drugoligasa/||claudebot