Srbi uz logorske vatre

Objavljeno: 28. 11. 2011 u 22:59h

Veliki broj građana okupio se večeras oko 21 čas u Jagnjenici pored logorskih vatri, a neki sjede u parkiranim automobilima na putu Zubin Potok – Zvečan, koji je KFOR od jutros potpuno blokirao.

Srbi pored logorske vatre, Kosovo

Pripadnici KFOR-a ranije su večeras zapalili dva šatora koje su Srbi koristili tokom prethodnih dana, a još gori kamion natovaren balvanima, koji je zapaljen kasno popodne, javljaju srpski mediji na Kosovu.

Predsjednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić najavio je da će građani u Jagnjenici mirno protestvovati koliko god bude trebalo i da od KFOR-a zavisi koliko će takvo stanje trajati.

U Jagnjenici je večeras raspoređen veliki broj vojnika.

Više desetina Srba i nekoliko pripadnika KFOR-a povrijeđeno danas u sukobima na barikadi u Jagnjenici.

Sukob je izbio nakon što su njemački i austrijski pripadnici KFOR-a jutros oko 9 časova uklonili barikadu na putu Kosovska Mitrovca – Zubin Potok.

KFOR je, u namjeri da rastjera okupljene građane, upotrijebio vodene topove, suzavac i gumene metke, a građani su uzvratili kamenicama.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/srbi-uz-logorske-vatre/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])