Šešići iz Piskavice ponovo bi jedno drugo izabrali

Objavljeno: 18. 10. 2017 u 09:27h

Samo prava ljubav može dati osjećaj sigurnosti, donijeti radost, volju i otvarati sva vrata, a to najbolje zna bračni par Šešić iz Piskavice, koji je voleći se snažno i iskreno, premostio sve životne nedaće i zagrljen dočekao 60 godina zajedničkog života.

Mihajlo i Ružica su imali po 20 godina kada su se upoznali, privukli su jedno drugo najviše karakternim osobinama a, kako kažu, do danas ih drži isti osjećaj.

“Svidjela mi se njena smirenost i povučenost. Bila je tiha i stidljiva djevojka, što se meni jako sviđalo jer nikad nisam volio raskalašene cure koje puno pričaju, a ništa ne kažu. Nju sam upoznao i ne kajem se, kad bih se opet rodio sve bih isto uradio”, kaže Mihajlo Šešić.

Kažu da su se uzeli u vremenu kada se vrednovalo poštenje, a brak su sačuvali razumijevanjem i uzajamnom podrškom.

“Nije bilo teško održati brak jer smo se oko svega dogovarali i uvijek smo se podržavali. Nismo se nikad naljutili jedno na drugo, a i sad, kad smo ostarili, volimo se jednako kao ranije”, rekla je Ružica Šešić i naglasila da je Mihajlo uvijek bio pošten i vrijedan, zbog čega je bio i imućan, ali i izuzetno cijenjen.

Kruna zajedničkog života su troje djece koji su im podarili nekoliko nasljednika na koje prenose svoja iskustva.

“Kćerka nam se rodila dok sam bio u vojsci 1958. godine, a poslije nje, Ružica je na svijet donijela još dva sina. Imamo sedmoro unučadi i troje praunučadi koji nam svakodnevno čine život sve ljepšim”, ponosan je Mihajlo.

Bračni par je, iskrenošću i razumijevanjem, olakšao i život svoje djece, a sin Radenko koji je najduže boravio s njima kaže da su se trudili da mu prenesu prave vrijednosti.

“To su vrijedni i radni ljudi koji su uvijek htjeli najbolje za svoju djecu. Otac je bio stroži, odnosno više je glumio strogoću da bi djecu izveo na pravi put. Majka nam je uvijek bila sigurna luka, kod nje smo pronalazili utjehu”, rekao je Radenko Šešić.

Proputovao svijet

Dok je Mihajlo radio po svijetu kako bi obezbijedio svojoj porodici sve što im je potrebno za lagodan i bezbrižan život, Ružica je brinula o kući i imanju.

“Ja sam bio terenski radnik pa sam tako bio u Alžiru, Maroku, Hrvatskoj, Srbiji ali i mnogim drugim zemljama. Za to vrijeme moja supruga je brinula o polju i pšenici. Vjerujte, takva žena se rađa jednom u sto godina, a ja sam bio sretni dobitnik”, kaže Mihajlo Šešić.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Jovan Škrbić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/?p=400651?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot