Rampa na Banj brdu pred uklanjanjem?

Objavljeno: 5. 9. 2015 u 15:27h

Gradske vlasti još nisu odlučile hoće li biti sklonjena rampa na početku šetališta na Banj brdu, čime bi bio omogućen prolazak automobila. Potvrdio je to u petak gradonačelnik Slobodan Gavranović.

“To je i dalje otvoreno pitanje. Radimo na pronalaženju adekvatnog rješenja” rekao je Gavranović.

Naglasio je da će na konačnu odluku uticati mnogo faktora.

“Najznačajnija je bezbjednost posjetilaca Banj brda i to će uticati najviše na našu odluku. Isto tako, značajan faktor je i stanje u budžetu grada. Ne možemo više izdvajati novac iz gradske kase za čuvarsku službu na bilo kojoj putnoj komunikaciji. Uvođenje čuvarske službe na Banj brdu bio nepromišljen potez” precizirao je Gavranović.

Odluka kojom je zabranjen prolaz automobilima na ovom šetalištu na snazi je od 2006. godine. Već duže vrijeme traje polemika o mogućem uklanjanju rampe koja sprečava automobilima da idu na Banj brda. Iako dobar dio građana smatra da šetalište treba da ostane šetalište, ima i pristalica ideje da se rampa ukloni.

Udruženje građana “Banjalučanke i Banjalučani s obje strane Vrbasa” pokrenulo je inicijativu za uklanjanje rampe i ponovni pristup automobilima. Predsjednik udruženja Marinko Umičević je tom prilikom objasnio da je inicijativa pokrenuta na molbu brojnih građana, penzionera, turista, ali i boraca NOB-a, kako bi mogli da dođu do spomenika na Banj brdu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/rampa-na-banj-brdu-pred-uklanjanjem/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])