Traver u potjeri za drugim peharom u Banjaluci

Objavljeno: 2. 9. 2015 u 13:50h

Španski teniser Danijel Himeno-Traver prvi je nosilac 14. izdanja ATP čelendžera Banjaluka 2015. koji će na terenima TK Mladost u parku “Mladen Stojanović” početi 14. i trajati do 20. septembra.

U svom četvrtom nastupu u gradu na Vrbasu Španac, koji trenutno zauzima 76. mjesto na listi najboljih svjetskih tenisera, pokušaće da dođe do druge titule pošto je najbolji bio 2009, dok je godinu ranije poražen u finalu. Za prvog nosioca bio je postavljen i 2010, ali je otkazao učešće da bi iduće godine stigao do polufinala. Osim njega nastupiće i šampion iz 2012. godine Rumun Viktor Hanesku (212. na svijetu) kao i Španac Pere Riba (262) koji je 2010. i 2011. godine poražen u finalima. Osim Himeno-Travera trebalo bi da nastupe još dva tenisera iz prvih 100 na listi, a to su Španac Marsel Granoljers (77) i Italijan Paolo Lorenci (82).

“Veliki je uspjeh što smo 14. godinu zaredom uspjeli da organizujemo turnir koji ukupno vrijedi 100.000 dolara (88.770 evra). Zadovoljni smo i ponosni prijavama igrača, a u turniru imamo dva pobjednika, Himeno-Travera i Haneskua te tri igrača iz prvih sto na svijetu. Turnir nosi 100 poena za ATP listu, što je jednako plasmanu u treće kolo grend slema, a više je od polufinala ATP turnira iz serije 250 koji nosi 90 poena. Tradicija je zadržana i nikad do sada prvi nosilac nije slavio. Igrači vole da dolaze kod nas i nadam se nastavku lijepog vremena, da ne bude prevruće tokom turnira. Nadam se da će biti barem 60 odsto publike u odnosu na prošlu godinu kada je Viktor Troicki bio mamac za navijače. Sada nam dolazi Dušan Lajović, a publika će imati šta da vidi tokom desetak dana i nadam se da će uživati u vrhunskom tenisu. Ulaz je i dalje besplatan”, izjavio je direktor čelendžera Milan Radaković.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović istakao je da je savez pružio logističku i finansijsku pomoć te zahvalio na pomoći predsjedniku i Vladi RS.

“Vjerovali smo da će turnir prerasti u nešto veliko, što se i desilo, o čemu govori činjenica da traje 14 godina zaredom. Impozantni su podaci iz prošle godine i turnir je gledan u više od 100 zemalja, preko 500.000 lajkova bilo je na “Fejsbuku” i prilikom posjete Monte Karlu dobili smo informaciju da je kroz kladionice prošlo 8,5 miliona evra u vezi sa kosturom ovog turnira. Ove godine svjetski poznata marketinška agencija IMG radiće prenose uživo (live streaming) i dva terena biće pokrivena tokom glavnog turnira. Rezultate uživo (live score) radiće italijanska kompanija “Krionet” i samo te dvije činjenice govore u šta je turnir izrastao i biće svijetla teniska tačka u regionu”, kazao je Milinović.

Prošle godine trijumfovao je Viktor Troicki kojeg neće biti ove godine.

Vanjoci

Najodaniji učesnik banjalučkog čelendžera Italijan Simone Vanjoci nije među prijavljenim igračima mada bi mogao da bude jedan od četvorice koji će dobiti vajld kard. Imena tenisera koji će dobiti vajld kard biće saopštena pred početak kvalifikacija koje su na rasporedu 12. i 13. septembra.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/traver-u-potjeri-za-drugim-peharom-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])