Kako uspješno ukloniti mrlje od laka za nokte

Objavljeno: 8. 8. 2015 u 11:00h

Iako ste dosad uspješno savladali vještinu nanošenja laka za nokte, s vremena na vrijeme može vam se dogoditi nezgoda s lakom i mrlja koja se teško uklanja. Saznajte kako se brzo riješiti mrlja od laka za nokte s poprilično nezahvalnih površina.
Svi oni koji redovito lakiraju nokte zasigurno su se sreli s neugodnim mrljama laka na nepredviđenim mjestima koje je vrlo teško očistiti!

Donosimo vam nekoliko načina za njihovo uklanjanje pomoću sredstava koja već imate kod kuće.

1. Uklanjanje mrlja s tepiha

Mrlju prvo navlažite hladnom vodom. Potom lak za kosu raspršite po mrlji, pomoću 15 – 20 potisaka iz spreja. Nakon laka za kosu, kapnite 3 – 5 kapi alkohola na tretirano područje te starom četkicom za zube izravno istrljajte mrlju. Tijekom postupka četkanja ponovno nalijevajte malu količinu hladne vode, budite uporni i trud će vam se isplatiti.

2. Uklanjanje mrlja s odjeće

Potrebni su vam štapići za uši, mekana krpica i odstranjivač laka za nokte s acetonom. Preokrenite odjevni predmet na suprotnu stranu, navlažite nježnu krpicu acetonom te vrlo lagano trljate mrlju. U slučaju osjetljive tkanine, ispod odjeće postavite upijajući papir. Prije postupka na maloj površini tkanine testirajte odstranjivač laka koristeći štapiće za uši.

3. Uklanjanje mrlja s kožnog namještaja

Kapne li vam lak za nokte na, primjerice, kožni kauč upotrijebite odstranjivač za nokte bez acetona. Mekanom krpom strpljivo trljajte mrlju i nakon toga očistite uobičajenim sredstvima za čišćenje kože.

Izvor: Tportal

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kako-uspjesno-ukloniti-mrlje-od-laka-za-nokte/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])