Klasika i moderni teatar na “Kestenburgu” (Foto)

Objavljeno: 7. 8. 2015 u 15:19h

 

Sedmog dana festivala „Kestenburg”, odigrana je predstava pozorišta iz Argentine, „Kasandrin toplotni udar“ u takmičarskom programu i dvije revijalne predstave: „Šoking šoping“ Teatra Fedra iz Bugojna i repriza predstave „Brevrovizija“, koja je oduševila banjalučku publiku.

Mladi glumci iz Argentine predstavili su banjalučkoj bublici zanimljiv spoj antike i modernog teatra. Predstava „Kasandrin toplotni udar“ inspirisana je Eshilovim „Agamemnonom“, ali je smještena u današnji Buenos Aires.

Prateći program festivala obilježile su dvje društveno-angažovane predstave. Bugojanski „Šokong šoping“ otvara pitanja lošeg stanja u našem društvu, na lokalnom i globalnom nivou, kao rezultat uticaja kultura sa Zapada, koje potiskuju moral i vrijednosti u drugi plan, a na  pijedestal podižu novac. Drama govori o „malom čovjeku“ koji ne uspije da pronađe svoj put u svijetu u kom pravila života diktiraju velike korporacije.

„Brevrovizija“, je sinoć po drugi put odigrana pred Banjalučanima. Ovo stend-ap izvođenje Vladimira Cvejića, koji nastupa ispred beogradske „Dramske družine A“, duhovito prikazuje odnos Balkanaca prema Evropskoj uniji, metaforično kroz priču o “Eurosongu”. Ova predstava je odigrana zbog iznenadnog otkazivanja učešća novosadskog Akademskog pozorišta “Sonja Marinković” iz Novog Sada, koji su nastupiti u takmičarskom dijelu programa sa predstavom “Dobri ljudi”.

Večeras revijalno igraju „Maratonci trče počasni krug“, koje će izvesti Studentsko pozorište Pale, a u takmičarskom dijelu “Odijela“, koju će izvesti studenti tehnologije iz Litvanije i „Rat“, trupe iz Izraela.

Predstave igraju još večeras i sutra, a svečano zatvaranje festivala je u nedjelju.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/klasika-i-moderni-teatar-na-kestenburgu-foto/||claudebot