Teroristički napad u hotelu, 27 mrtvih

Objavljeno: 26. 6. 2015 u 15:40h

Naoružani teroristi napali su dva hotela u turističkom mjestu Sus u Tunisu i ubili najmanje 27 osoba, a više osoba je ranjeno, saopštili su zvaničnici.

Kako je rečeno Srpskoj ambasadi u Tunisu, u napadnutom hotelu Imperial Marhaba nema srpskih turista.

Napad je izveden na plaži u blizini hotela Imperial Marhaba, čuli su se pucnji i jedna jača detonacija, a trenutno u cijelom kompleksu vlada velika panika. Rojters javlja da je došlo do vatrenog obračuna napadača i policije, u kome su ubijena dva napadača.

Zasad nije poznato koji drugi hotel je meta napadača, ali se u blizini Imperial Marhabe nalaze hoteli “Belvi park” i “Marhaba palas”.

Grad Sus je popularna turistička destinacija i zapadni mediji javljaju da tamo ima mnogo turista iz Velike Britanije. Pojedine turističke agencije iz Srbije takođe nude aranžmane u jednom od napadnutih hotela.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija sa napadnute plaže, na kojoj se vidi dvoje turista kako leže u pijesku, a pretpostavlja se da su oboje ubijeni.

“Prvo smo pomislili da su petarde, ali smo brzo shvatili šta se stvarno dešava. Na plaži je zavladala panika, moj sin je bio u vodi i supruga i ja smo vikali da izađe. Kada je dotrčao do nas, rekao je da je vidio da je neko pogođen”, rekao je za Skaj jedan britanski turista.

Kako prenosi Raša tudej, očevici su izjavili da im je naređeno da se vrate u svoje sobe jer je bila dojavljeno da je postavljena bomba u hotelu.

U Susu je jedan od najpoznatijih turustučkih kompleksa na sjeveru Afrike u koji dolazi veliki broj turista iz Evrope.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/teroristicki-napad-u-hotelu-27-mrtvih/||claudebot