Coca-Cola: Hiljade komentara u lažnoj nagradnoj igri

Objavljeno: 14. 4. 2022 u 10:10h

Na FB stranici “Coca-cola fans” objavljeno je kako ova kompanija besplatno dijeli mini- fržidere, koji su oštećeni prilikom transporta.

Iz Kompanije nam nisu dali detalje da li će se i kako oglasiti javnosti po pitanju ove “Nagradne igre”, iako su potvrdili sumnju našeg novinara da je riječ o lažnoj nagradnoj igri.

Iako se iz odgovora ne može zaključiti da li su zaduženi za krizno komuniciranje u Coca-Coli shvatili negativni uticaj i značaj ove lažne nagradne igre, očigledno je doseg ove prevare preko jedan milion ljudi, uglavnom u regionu. Samo u trenutku kada je fotografisana, objavu je već podijelilo preko 2600 ljudi. Uzme li se u obzir informacija da većina ljudi ima preko 400 prijatelja, vrlo lako se dođe do navedene cifre.

Dobro osmišljena prevara

Nagradna igra je do detalja osmišljena. Čak, “navodni” fanovi Coca-Cole zahvaljuju se ljudima što možete vidjeti i na komentarima. Stotine i hiljade komentara objavljene na samo jednoj objavi od kojih smo izdvojili neke u nastavku.

U dosta situacija se pokazalo da su press službe multi-kompanija inertnije u davanju objašnjenja i pojašnjenja. Brojne su stranice i blogovi na internetu koji iznose i brojne optužbe na poslovanje multinacionalnih korporacija. Za razliku od evropskih zemalja,  gdje je sve uređeno do najsitnijeg detalja, poslovanje multinacionalnih kompanija na našem tržištu je dosta opuštenije zbog neuređenog zakonskog okvira. Da li je i ovo jedan od situacija iz kojih ćemo saznati nešto novo čitajte uskoro na portalu banjaluka.com.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/coca-cola-hiljade-komentara-u-laznoj-nagradnoj-igri/||claudebot