Tito i Drvarska rakija: Žestoka kombinacija kojoj ne mogu odoljeti ni Šveđani (Foto)

Objavljeno: 23. 5. 2019 u 20:07h

Drvarčani su već uveliko spremni za, kako vjeruju, pravu najezdu turista – antifašista iz cijele bivše Juge, a bogami i iz dalekih zemalja, koje očekuju u subotu, kada se obilježava jubilarna 75. godišnjica Desanta na Drvar, posljednje velike bitke jugoslovenskih partizana u Drugom svjetskom ratu.

Od svih drvarskih brendova najpoznatija su, a i turistima najprivlačnija dva: Tito i čuvena rakija drenja.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U udruženju žena “Titova pećina” kažu da su ranijih godina gostima koji posjećuju kultnu Titovu pećinu nudili i rukotvorine od prirodnih materijala, rađene tradicionalnim i savremenim tehnikama, ali je drenjina ipak “isplivala” kao najpoznatiji brend među domaćim proizvodima.

“Danas, kad u Sloveniji kažeš “zdrav kao dren” svi znaju šta to znači. Zato se, pored već čuvene rakije, dobro prodaju i drugi proizvodi od drenjine: liker, sok i pekmez” – kaže Miroslava Galić iz ovog udruženja.

U Drvaru se hvale da im, osim turista od Vardara do Triglava, u goste dolaze i putnici iz Francuske, Portugala, pa čak i iz Švedske i da su svi zainteresovani da probaju rakiju od drenjina i kupe neku sitnicu s Titovim likom.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

A ponuda suvenira je zbilja šarolika: od majica s prinotom, zbog odrona zatvorene Titove pećine, do sata s Titovim likom i kartom nekadašnje socijalističke Jugoslavije, šoljica, privezaka, Titovih bista, pa čak i davno zaboravljenih pionirskih kapa s petokrakom.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U svakom slučaju, žestoka rakija i žestoki partizanski maršal dobitna su kombinacija – bar za Drvar.

Izvor: Srpskainfo/ Milkica Milojević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/tito-i-drvarska-rakija-zestoka-kombinacija-kojoj-ne-mogu-odoljeti-ni-svedjani-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])