Maske, distanca, užina se ne dijeli: Škole spremne za đake, a ovo su preporuke (Foto)

Objavljeno: 26. 8. 2020 u 20:29h

Institut za javno zdravstvo RS objavio je na svojoj internet stranici detaljne preporuke za novu školsku godinu u Srpskoj te izvođenje nastave koja počinje 1. septembra.

U preporukama su na pet stranica objasnili sve od toga kako se treba ponašati pri dolasku u školu i kretanju po školi, do organizacije nastave i ponašanja svih u školi u slučaju pojave sumnje na zarazu virusom korona.

Istovremeno, kako bi nova pravila u školama lakše prijavili i sami đaci, pripremljeni su i plakati o mjerama koji će biti postavljeni u svim školama, koji su jednostavni i prilagođeni djeci, poručili su iz Instituta.

U aktivima direktora škola u RS za Srpskainfo danas su potvrdili da im se plakati isporučuju i da će biti istaknuti u svim školama.

Na njima se đacima objašnjava da treba da nose maske u školi, drže distancu, ne dijele užinu, ne zadržavaju se u dvorištima škola, kao i da odmore provode u učionicama.

Istovremeno, kako nam je rečeno, sve škole bi do kraja dana sutra trebalo da javno istaknu obavještenja o rasporedima nastave i smjena za đake, odnosno raspored trajanja časova.

Izvor: Srpskainfo / Autor: Valentina Mišljenović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih/maske-distanca-uzina-se-ne-dijeli-skole-spremne-za-djake-a-ovo-su-preporuke-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])